Beilerstraat 24a | 9431 TA Westerbork |  T 0593 33 28 88 | info@ruyghevenne.nl

Fietsroute Westerbork

Fietsroute Westerbork | In Drenthe kunt u terecht voor vele fietsroutes zoals de fietsroute langs Kamp Westerbork. Deze route neemt u mee door vele prachtige bossen, paars bloeiende heide, oude dorpjes en het bekende herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Bij de naam Westerbork denken veel mensen vanzelfsprekend aan het concentratiekamp Westerbork. Echter is het ook de naam van het dorp waar hotel-restaurant Ruyghe Venne is gevestigd. Het beginpunt van de route historie en natuur in Westerbork is bij het hotel. Vanaf hier fiets u via Zwiggelte naar het herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hier komt u in het museum heel veel te weten over de overlevenden en de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Kamp Westerbork. Terwijl in 1971 alle Authentieke gebouwen zijn afgebroken, zijn in de jaren ’90 alle originele barak-delen weer terug geplaatst om de bezoekers een betere kijk te geven over hoe het kamp er vroeger uit zag.

Het historische Orvelte

Niet alleen Kamp Westerbork is een plaatsje om een pauze in te lassen. Het eeuwenoude dorpje Orvelte is ook de moeite waard om doorheen te fietsen en bij stil te staan. Het dorp is autovrij en u kunt er daarom heerlijk rustig doorheen fiets. In het dorpje Orvelte kunt u allerlei historische bezienswaardigheden bekijken van bijna duizend jaar oud. U kunt in alle rust meer te weten komen over de oude ambachten zoals: ijzersmeden, glasblazen en houtzagen. Tussen deze stops door kunt u tijdens het fietsen genieten van de heerlijke rust die de Drentse natuur uitstraalt, wanneer de zon schijnt en de Drentse heide in volle bloei staat!

Fietsroute Westerbork

Elektrische fiets leeg? Geen probleem! Laad hem gratis op bij het hotel zodat u weer met een volle accu verder kunt!

 

Geniet na deze historische fietstocht door de Drentse natuur, van een heerlijk drankje en een bitterbal op ons terras of geniet van een uitgebreid diner in ons restaurant!

Zit u na het hapje en drankje of na het diner nog vol energie? Maak dan nog een heerlijke wandeling in het bos aan de overkant van het hotel en geniet van de natuur!

Check beschikbaarheid