Wandelen Westerbork

Wandelen Westerbork

8 februari 2017 2022-12-08 12:33

Wandelen Westerbork

Wandelen Westerbork | De groene omgeving van Drenthe leent zich uitstekend voor het maken van kort en lange wandeltochten. Eindeloze wandeltochten over de verschillende landschappen en door verschillende kleine pittoreske schilders dorpjes. In Drenthe komt u pas echt tot rust door de mooie natuur. Wandel door bossen, heidevelden of langs slingerende beekjes.

Drentse landschapWandelen Westerbork

Hotel-restaurant Ruyghe Venne is gevestigd in het mooie Westerbork in de gemeente Midden-Drenthe. Gemeente Midden-Drenthe is het groene hart van de provincie Drenthe met eindeloze wandel en zelfs fietsroutes. Drenthe beschikt over verschillende natuurgebieden en wisselende landschappen. Er zijn volop wandel mogelijkheden door en nabij de bossen, vennen, heide, plassen en stuifzanden. Op deze mooie plaatsen komen ook nog bijzondere planten en dieren voor.

In de omgeving rondom de Ruyghe Venne ligt een goed en gevarieerd netwerk van fiets en wandelpaden. In de afgelopen jaren heeft er een grote uitbreiding plaatsgevonden van het aantal paden. Zo kan men nog meer genieten van de prachtige natuur. In de omgeving van de Ruyghe Venne in Westerbork ligt een gevarieerd en goed netwerk van diverse wandelpaden.

Ontdek Orvelte vlakbij Westerbork

Probeer de wandeling van Westerbork naar Orvelte. Orvelte is een leuk, pittoresk, brinkdorp en daarnaast is Orvelte ook nog een openluchtmuseum. Het dorpje is al bijna duizend jaar ouden en heel veel oude gebouwen zijn bewaard gebleven. In een aantal gebouwen in het dorp worden oude ambachten gedemonstreerd zoals: ijzer smeden, glas blazen en houtzagen. In deze link vindt u een speciaal voor u uitgestippelde route naar Orvelte. Via deze route komt u langs de mooiste plekjes rondom Westerbork en Orvelte. Terwijl u langs Westerbork en Orvelte loopt, kunt u goed zien hoe Drenthe er in 1900 uit zag. Als u door het autovrije dorp Orvelte loopt kunt u zich precies voorstellen hoe men hier vroeger met paard en wagen rondreed.

Geniet na een lange dag wandelen Westerbork door de Drentse natuur van een lekker verkoelend drankje op het terras van het hotel of in onze moderne bar.

Boek ons wandelarrangement

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens