Beilerstraat 24a | 9431 TA Westerbork |  T 0593 33 28 88 | info@ruyghevenne.nl

Overnachten in Drenthe

Overnachten in Drenthe | In de rustige omgeving van Westerbork is het 4-sterren Hotel-restaurant Ruyghe Venne gevestigd.

Hotel-Restaurant Ruyghe Venne is een sfeervol hotel in het gezellige brinkdorp Westerbork. Doordat het hotel omringd is door de prachtige natuur kunt u hier heerlijk wandelen en fietsen. Daarom is Drenthe ook niet voor niets dé fietsprovincie. Vanwege de honderden kilometers aan fietspaden kunt u werkelijk elke kant op. De Ruyghe Venne is de perfecte plek om na een dagje cultuur snuiven even helemaal uit te rusten. Geniet van een koud drankje op het terras in de zomer of zit u liever in onze moderne bar met een borrel en een hapje.

Bezoek ook het pittoreske Orvelte

Museumdorp Orvelte staat bekend om haar verrassend groene natuur, rustieke gebouwen en rijke geschiedenis. U kunt bijvoorbeeld een dorpstour door Orvelte maken, zo ontdekt u de mooiste plekjes van het pittoreske dorpje.

Bezoek het wereldberoemde Apple Museum, de authentieke winkeltjes, bekijk live demonstraties van de lokale smid of van de klompenmaker en ga met de kinderen naar de Ambachten Tuin net buiten Orvelte of naar de avontuurlijke speelroute. Ons hotel ligt op nog geen 5 kilometer van Orvelte zelf. Wanneer u vanaf de Ruyghe Venne naar Orvelte fiets, komt u door het mooie centrum van Westerbork en langs de prachtige Drentse natuur.

Huurfietsen van uitstekende kwaliteit

Heeft u geen eigen fiets mee maar wilt u toch graag fietsen? Dat is geen probleem! Wij werken samen met de lokale fietsenhandel waar wij fietsen bij het hotel hebben staan die wij aan u verhuren. De fietsen komen van een erkende fietsenwinkel en bieden daarom ook een goede kwaliteit.
U kunt een normale fiets huren voor €7,50 per dag. U kunt ook een elektrische fiets huren voor maar €17,50 per dag.

Kom overnachten in Drenthe

Kortom, Drenthe heeft het allemaal! Laat alle mooie plaatsen van Drenthe rustig op u in werken en blijf slapen in een van onze comfort kamers. Maar u kunt natuurlijk ook genieten van een culinair 3-gangen diner in ons 4-sterren restaurant. Bekijk hier alle arrangementen die wij voor u hebben gemaakt om te overnachten in Drenthe.

Beleef Assen

Het Drents museum is een echte trekpleister van Drenthe, het Drents Museum is een museum met internationale allure met inspirerende verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis voor elke leeftijd.

Het Drents museum heeft een grote collectie over de prehistorie over de provincie Drenthe met wisselende en vaste tentoonstellingen. Een aantal must-see stukken uit het museum zijn: de kano van Pesse wat de eerste boot ter wereld was, het veenlijk van het meisje van Yde en de turfschuit van Vincent van Gogh uit 1883. Verder bevat de vaste collectie werken van onder andere: Jan Toorop, Jan Eisenloeffel, Chris Lebeau en Jan Sluijters.

Assen ligt op nog geen 25 kilometer van het mooie Westerbork waar de Ruyghe Venne is gevestigd. Daarom is Assen de perfecte plaats om heerlijk naar toe te fietsen, tijdens de fietstocht komt u lang de prachtige natuur van Drenthe!

Check beschikbaarheid