Fietsen & Wandelen

Fietsen & Wandelen

12 mei 2016 2020-03-09 10:01

Drenthe staat bekend als dé fietsprovincie bij uitstek. Er zijn vele mooie fietsroutes uitgezet over een traject van meer dan 1500 km aan fietspaden. Bij de hotelreceptie kunt u terecht voor het huren van een fiets. Tevens is een groot aantal fietsroutes verkrijgbaar. Bent u van plan om een dag te gaan fietsen en wilt u graag een lunchpakket mee voor onderweg? Wij verzorgen het graag voor u!

 

De fiets- en wandelprovincie

Drenthe is vanzelfsprekend een prima keuze voor een afwisselende fietsvakantie. U kunt kiezen voor de fietsvakanties van hotel naar hotel (inclusief bagagevervoer) of vanuit Westerbork dagelijks de omgeving verkennen. Door de centrale ligging is Hotel Ruyghe Venne een ideale uitvalsbasis voor mooie fietstochten door het Drentse land.

Drenthe is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Ongestoord kuieren door de prachtigste natuurgebieden, kilometerslange fietspaden kronkelen langs de mooiste plekjes en geniet van de rust en ruimte. Verharde fietspaden worden afgewisseld door klinkerweggetjes en schelpenpaden. Uitgestrekte bossen en heidevelden, pittoreske dorpjes, karakteristieke boerderijen en prehistorische hunebedden wachten om ontdekt te worden.

Bij onze receptie kunt u terecht voor meer informatie over de fiets- en wandelroutes

 

Voor de liefhebber hebben wij een aantal arrangementen samengesteld

 

Drents fietsknooppuntensysteem

Ook in Drenthe kunt u fietsen met behulp van fietsknooppunten. Het systeem sluit aan op de fietsknooppunten in Friesland en Overijssel. Uniek aan het Drentse fietsknooppuntensysteem is de volledige integratie van de bestaande ANWB bewegwijzerde fietsroutes die de provincie rijk is. Alle 28 toeristische fietsroutes blijven als zodanig herkenbaar en zijn volledig in het fietsknooppuntensysteem opgenomen. Bij de hotelreceptie zijn de (speciaal voor dit fietsroutenetwerk ontwikkele) fietskaarten verkrijgbaar.

Wat is een fietsknooppuntensysteem precies?

Een fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten tracés. De kruispunten waarop de tracés bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De knooppunten onderling zijn bewegwijzerd. Via de genummerde borden fietst u van knooppunt naar knooppunt. De fietsroutes zijn uitgezet over de mooie Drentse fietspaden. Bij ieder knooppunt is een informatiepaneel te vinden met een knooppuntenkaart. U kunt dan zelf de gewenste fietsroute en afstand bepalen. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop.

 

Digitale fietsrouteplanner

U kunt ook een eigen fietsroute plannen met behulp van de digitale fietsrouteplanner Drenthe. Een leuke bijzonderheid van de fietsrouteplanner Drenthe is dat bekende Drenten een fietsroute hebben ingevoerd. Fietsers kunnen in het fietsspoor van Harry Muskee of Erik Dekker een deel van Drenthe verkennen en lezen wat voor hen deze fietstocht bijzonder maakt.

 

De Fietsersbond bouwt aan de meest volledige fietsrouteplanner van Nederland. Met deze planner kunnen fietsers een route op maat plannen. De kortste, maar ook de mooiste, de snelste of de meest comfortabele route. De fietsrouteplanner wordt gemaakt door vrijwilligers, zij voeren alle fietspaden in van heel Nederland.

 
Fietsen in Drenthe

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens