Bezienswaardigheden in Drenthe

Bezienswaardigheden in Drenthe

12 mei 2016 2021-12-13 17:17

De centrale ligging in Drenthe maakt Hotel-Restaurant Ruyghe Venne tot ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de vele attracties en bezienswaardigheden die Drenthe te bieden heeft. Een stadsbezoek aan één van de grotere steden Emmen, Hoogeveen, Assen en Groningen is tevens de moeite waard!

 
 

Wildlands Adventure Zoo

Hier maakt u in één dag een wereldreis. Onderweg ontmoet u allerlei exotische dieren

Drents Museum Assen

Een museum met een grote varieteit aan collecties. Belangrijkste onderdeel vormen de bodemvondsten uit de prehistorie en de Romeinse tijd. Bezoek het Drents Museum in Assen.

Orvelte

Museumdorp Orvelte

Door de lezers van de ANWB Kampioen uitgeroepen tot één van de vijf mooiste dorpen in Nederland. Op ontdekkingsreis door Orvelte betekent een bijzondere speurtocht in het heden naar de sporen van het verleden.

Van Gogh

Van Gogh Huis

Het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam is het enige voor publiek toegankelijke huis in Nederland waar Vincent van Gogh gewoond en gewerkt heeft.

Hunebedden

Hunebedcentrum borger

Bezoek deze indrukwekkende restanten van prehistorische grafkelders, bestaande uit soms meer dan 20 ton wegende rotsblokken. Het Hunebedcentrum in Borger zet u op het spoor terug naar de prehistorie, de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden.

Boomkroonpad

Drents Boomkroonpad

Het Boomkroonpad heeft jong en oud van alles te bieden. Over een 125 meter lang pad, tussen de boomkronen, naar een maximale hoogte van bijna 25 meter is ieder seizoen weer een unieke ervaring.

Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum.

Veenpark

Het Veenpark

Het Veenpark in Bargercompascuum laat het verleden herleven. Hier kunnen ze zien hoe vroeger de lessen op de school werden gegeven en hoe de molenaar het meel voor de pannenkoeken maalt.

Nationaal Park Dwingelderveld

Een bijzonder natuurgebied waar beheer en ontwikkeling van de natuur centraal staat. Fiets- en wandelpaden, natuurpaden en ruiterroutes bieden u de gelegenheid om de natuur ter plaatse te ontdekken.

Gevangenismuseum

Gevangenismuseum

Het Gevangenismuseum in Veenhuizen geeft een beeld van de ontwikkeling van Veenhuizen gedurende 200 jaar van dwangkolonie tot gevangenis dorp. U ziet het in het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

TT Circuit Assen

TT Circuit Assen

Informatie over dit bekende motorcircuit, foto’s, tijdschema’s en online kaarten bestellen.

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens