Beilerstraat 24a | 9431 TA Westerbork |  T 0593 33 14 44 | info@ruyghevenne.nl

Bezienswaardigheden in Drenthe

De centrale ligging in Drenthe maakt hotel Ruyghe Venne tot ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de vele attracties en bezienswaardigheden die Drenthe te bieden heeft. Een stadsbezoek aan één van de grotere steden Emmen, Hoogeveen, Assen en Groningen is tevens de moeite waard!

wildlands-hotelarrangement Wildlands Emmen
Hier maakt u in 1 dag een wereldreis. Onderweg ontmoet u allerlei exotische dieren.
Reconstructie-meisje-van-Yd Drents museum
Museum met een grote varieteit aan collecties. Belangrijkste onderdeel vormen de bodemvondsten uit de prehistorie en de Romeinse tijd.
orvelte Museumdorp Orvelte
Door de lezers van de ANWB Kampioen uitgeroepen tot één van de vijf mooiste dorpen in Nederland. Op ontdekkingsreis door Orvelte betekent een bijzondere speurtocht in het heden naar de sporen van het verleden.
Apple Museum Orvelte Apple Museum & Drenthe
In het pittoreske dorpje Orvelte met monumentale boerderijen en oude klinkerstraatjes vindt u Apple Museum Nederland. Een museum opgezet door Apple liefhebbers, enthousiaste vrijwilligers met maar één doel: de collectie compleet houden, uitbreiden en vooral tentoonstellen.
van_gogh_huis Van Gogh & Drenthe
Het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam is het enige voor publiek toegankelijke huis in Nederland waar Vincent van Gogh gewoond en gewerkt heeft.
hunebed Hunebedden in Drenthe
Bezoek deze indrukwekkende restanten van prehistorische grafkelders, bestaande uit soms meer dan 20 ton wegende rotsblokken.
hunebedcentrum Hunebedcentrum
Het Hunebedcentrum in Borger zet u op het spoor terug naar de prehistorie, de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum. In het museum kom je alles aan de weet over deze mysterieuze megalithische graven.
boomkroonpad Drents Boomkroonpad
Het Boomkroonpad heeft jong en oud van alles te bieden. Over een 125 meter lang pad, tussen de boomkronen, naar een maximale hoogte van bijna 25 meter is ieder seizoen weer een unieke ervaring.
westerbork Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum.
veenpark Het Veenpark
Het Veenpark in Bargercompascuum laat het verleden herleven. Ontdek hoe de armoede van toen, een les wordt om te verhalen aan uw kinderen. Hier kunnen ze zien hoe vroeger de lessen op de school werden gegeven en hoe de molenaar het meel voor de pannenkoeken maalt. Alfred Jodokus Kwak vertelt hoe hij hier verzeild is geraakt en dat hij van plan is te blijven. Met de trekschuit of het veentreintje maakt u een onvergetelijke tocht door het verleden. Projecten als Peat Polis, kunst uit veen, zet het Veenpark als landschap voor de kunst op kaart.
Nationaal Park Dwingelderveld Nationaal Park Dwingelderveld
Een bijzonder natuurgebied waarbeheer en ontwikkeling van de natuur centraal staat. De beheerders van het Dwingelderveld (Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en particulieren) zorgen dat bossen, heidevelden en vennen in topconditie blijven. Fiets- en wandelpaden, natuurpaden en ruiterroutes bieden u de gelegenheid om de natuur ter plaatse te ontdekken.
gevangenismuseum Gevangenismuseum
Het Gevangenismuseum in Veenhuizen geeft een beeld van de ontwikkeling van Veenhuizen gedurende 200 jaar van dwangkolonie tot gevangenis dorp.
 TT Circuit Assen TT Circuit Assen (20 km)
Informatie over dit bekende motorcircuit, foto’s, tijdschema’s en online kaarten bestellen.