Beilerstraat 24a | 9431 TA Westerbork |  T 0593 33 28 88 | info@ruyghevenne.nl

MTB weekend

MTB weekend | In Drenthe vindt u vele verschillende mountainbike routes, die verspreid door de provincie liggen. Deze routes worden ook wel “mtb routes” of “atb routes” genoemd, en zijn een goede manier om de provincie Drenthe op een andere manier te leren kennen.  Drenthe biedt u volop uitdaging! De mtb routes Drenthe zijn gevarieerde routes, waarvan een groot gedeelte ook voor een technische uitdaging zorgt. Kortom, wilt u mtb-en in Drenthe met overnachting, dan ontvangen wij u graag bij 4 – sterren hotel Ruyghe Venne te Westerbork om er een gezellig MTB weekend van de maken.

Hotel-restaurant Ruyghe Venne

MTB hotel Ruyghe Venne heeft 34 kamers, op alle kamers is gratis wifi voor u beschikbaar en alle kamers zijn rookvrij. De kamers zijn onderverdeeld in 5 klasses: 4 kleine kamers, 13 comfortterraskamers, 13 comfortkamers, 2 superior terraskamer en 2 superior kamers. De kamers zijn voorzien van alle comfort en zijn erg sfeervol ingericht. Op de dag van aankomst is de kamer vanaf 14.00 uur tot uw beschikking.

Dwingelderveld

Het Dwingelderveld is een afwisselend natuurgebied. De route bestaat voornamelijk uit bos- en zandpaden en is voor 80% onverhard. De route gaat hier over vrij brede bospaden afgewisseld met leuke stukjes singletrack. De routebouwers hebben geprobeerd de glooiingen in het terrein zoveel mogelijk in de route op te nemen en dat is ze ook zeker gelukt.

Binnen dit gebied grazen schapen en runderen. Zij moeten er voor zorgen dat het gras en de jonge bomen kort gehouden worden. Tevens zorgen zij ervoor dat de heidestruiken in goede conditie blijven. Tijdens de route is er een opvallend bord te zien. Je komt dan namelijk in het gebied van de radiotelescoop. Telefoons moeten hier uitgezet worden. Langs een deel van de route vind je ook diverse kunstwerken, gemaakt door kunstenaars uit verschillende landen.

Het noordelijke deel van de route is een stuk vlakker en voert voornamelijk over lange, brede bospaden af en toe afgewisseld met kleine stukjes singletrack. In het meest noordelijke deel van de route gaat de route een stukje gelijk op met de A28 die je aan je linkerhand tussen de bomen door ziet liggen. De route is niet zwaar. Hij is dan ook goed te combineren met andere Drentse routes.

Het mooie aan de Drentse landschappen is de diversiteit. Drenthe is onder te verdelen in veen- en zandgebieden. De zandgebieden zijn vooral te vinden in het midden van Drenthe vaan de Ruyghe Venne ook is gevestigd. Deze gebieden liggen iets hoger en worden gekenmerkt door heidevelden, essen en zandverstuivingen.

MTB Weekend

Weekendje overnachten

Vindt u 2 dagen Drenthe niet lang genoeg? Geen probleem! maak er een lange MTB weekend van en boek nu een kamer met uitgebreid ontbijtbuffet en ga de volgende dag gewoon weer verder met crossen door de bossen!

Liever een regulier fietsarrangement boeken voor 2 nachten? Dat kan ook! Bij het fietsarrangement zit inbegrepen:

  • Ontvangst met kopje koffie/thee en heerlijke ambachtelijk gebakken appeltaart
  • 2x overnachting in comfort kamer met Frans balkon
  • 2x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x 3-gangen keuze diner
  • 1x lunchpakket
  • Kaart met fietsknooppunten in Drenthe

Fietsen en elektrische fietsen huren bij het hotel is mogelijk vanaf €7,50 per dag. U kunt u fiets gratis stallen bij het hotel en er zijn oplaadpunten aanwezig.

Check beschikbaarheid