Beilerstraat 24a | 9431 TA Westerbork |  T 0593 33 28 88 | info@ruyghevenne.nl

Mtb routes Drenthe

Mtb routes Drenthe |in Drenthe vind u vele verschillende mtb routes, die verspreid door de provincie liggen. Zigzaggend op je mountainbike door de Drentse bossen crossen, hoe heerlijk is dat! Het mooie aan Drenthe is dat je het ene moment snelheid maakt in het bos en daarna door een open heideveld in los zand over een singletrack fietst. De Hondsrug en het Drents-Friese Wold bieden je uitdagende mountainbikeroutes. Dwars door de natuur, zonder ook maar een oversteek te hoeven maken. Singletracks, brede paden, kuilen en heuvels wisselen elkaar af. Zowel voor de beginneling als voor de gevorderde fanatiekeling geldt hetzelfde: spring op je mountainbike en bedwing de Drentse natuur!

Kortom, wilt u mountainbike-en in Drenthe met overnachting, dan ontvangen wij u graag bij 4 – sterren hotel Ruyghe Venne te Westerbork om er een gezellig mountainbike weekend van de maken.

Hotel-restaurant Ruyghe Venne

MTB hotel Ruyghe Venne heeft 34 kamers, op alle kamers is gratis wifi voor u beschikbaar en alle kamers zijn rookvrij. De kamers zijn onderverdeeld in 5 klasses: 4 kleine kamers, 13 comfortterraskamers, 13 comfortkamers, 2 superior terraskamer en 2 superior kamers. De kamers zijn voorzien van alle comfort en zijn erg sfeervol ingericht. Op de dag van aankomst is de kamer vanaf 14.00 uur tot uw beschikking.

Onze fietsenservice;

  • Buitenkranen voor afspoelen van uw fiets.
  • Diverse mountainbike routes in de directe omgeving
  • Afgesloten, overdekte fietsenstalling voor onze hotelgasten,
  • Ruime gratis parkeerplaatsen voor uw auto met fietsdrager,
  • Lunchpakket mogelijkheden.

Een vignet voor mountainbikers is niet verplicht, maar wel gewenst.

Mountainbike Arrangement | 3 dagen vanaf € 119,- p.p. 
Boek nu een Mountainbike Arrangement en ontdek al fietsend de magie van Drenthe.

Voor alle arrangementen gelden onze algemene arrangementsvoorwaarden.

MTB routes Drenthe

MTB routes Drenthe, spring op je mountainbike en cross door de ruige natuur van Drenthe. Je vindt hier uitdagende mountainbikeroutes. Voor zowel de beginneling als de gevorderde mountainbiker. Bekijk de mooiste mtb routes in Drenthe.

MTB Sleen

Drenthe is de provincie van de hunebedden. Het afwisselende parcours van de mountainbikeroute vanuit Noord-Sleen is aangelegd op het Sleenerzand, een tien kilometer lang perceel met een oppervlakte van 1600 hectare. Het wordt omgeven door landbouwgebieden die iets lager liggen. De leden van de Bushbikers, de lokale mountainbikeclub, hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de route.

MTB Dwingeloo

De route is gelegen in Nationaal Park het Dwingelderveld. Nergens in Europa is nog zo’n groot nat heidegebied behouden als hier in Zuidwest-Drenthe. Het natuurgebied is 3700 hectare groot en biedt behalve heide ook bossen en vennetjes, waar veel bijzondere planten groeien. De heide vormt tevens het leefgebied van zeldzame vlinder- en vogelsoorten. Het noordelijke deel van het nationaal park is bebost.

MTB Gieten

De MTB route tussen Gieten en Borger is gelegen op de Drentse Hondsrug. De Hondsrug is een eeuwenoude natuurlijke verhoging, die is ontstaan rond de IJstijd. Van oorsprong is het gebied een heidegebied, maar tegenwoordig is bijna het gehele gebied bebost.
Velen zullen de bossen en zandafgravingen kennen van de Hondsrug Classic en de internationale cyclocross wedstrijden.

MTB routes Drenthe

Reserveren

Om te reserveren toetst u op de direct reserveren button bovenaan de pagina, om vervolgens uw gewenste aankomst- en vertrekdatum in te geven. Uiteraard kunt u ook telefonisch reserveren via 0593 332 888 of per mail via info@ruyghevenne.nl

Check beschikbaarheid