Geschiedenis

Contact

U kunt contact met ons opnemen via onderstaande gegevens. Ook kunt u boeken via het formulier op de contactpagina. 

T +31 593 332888
E info@ruyghevenne.nl

Een stukje geschiedenis over Hotel-Restaurant Ruyghe Venne…

De “Ruyghe Venne” is in 1954 opgericht als een pension en dankt haar naam aan het vennetje dat achter het pand ligt. Het vennetje ligt te midden van een prachtig heide- en bosgebied dat zich uitstrekt rondom het hotel.

Het hotellogo verwijst naar de vlindersoort het “Heideblauwtje”, één van de bewoners van het vennetje achter het hotel. De 4 vlakken verwijzen zowel naar de 4-sterren van het hotel als naar de 4 natuurgebieden die door de herinrichting van de directe omgeving met elkaar verbonden worden.

In 1965 nam familie Prakken (een bekende Drentse horeca familie) het toenmalige pension over. Senior heeft in 1994 het bedrijf overgedragen aan zijn zoon en diens echtgenote.

Van 2003 tot 2013 heeft het hotel onderdeel uitgemaakt van de Golden Tulip hotel groep. Het hotel kreeg de naam Golden Tulip Midden Drenthe, echter het restaurant heeft de naam Ruyghe Venne behouden.

Sinds 2018 is het hotel overgenomen door Chun en Yee Wah Hung, tevens eigenaar van het Chinees Specialiteiten restaurant Lotus in Westerbork.

Momenteel zijn Hotel Ruyghe Venne en Restaurant Ruyghe Venne goede bekenden van vele (vaste) gasten. De ambiance en de landelijke sfeer van het oorspronkelijke pension zijn behouden gebleven. Het viersterren hotel beschikt momenteel over 34 kamers en 6 zalen voor vergaderingen en partijen.

Maak uw keuze
Contact

U kunt contact met ons opnemen via onderstaande gegevens. Ook kunt u boeken via het formulier op de contactpagina. 

T +31 593 332888
E info@ruyghevenne.nl

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens