Hotel Grolloo

Hotel Grolloo

16 maart 2017 2022-11-28 15:35

Hotel Grolloo

Hotel Grolloo | Het mooie esdorp Grolloo ligt op ongeveer 15 kilometer van de Ruyghe Venne.

Beleef Drenthe en bezoek Grolloo. Grolloo ligt op ongeveer 15 kilometer van Westerbork en daarom is Grolloo de perfecte plaats om een dagje naar toe te fietsen en de cultuur van Drenthe te beleven. U fiets al naar Grolloo in in ongeveer 45 minuten. Onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur die Drenthe u te bieden heeft, op welk moment van het jaar dan ook.

C+B Museum Grolloo

De blueszanger Harry Muskee woonde jarenlang in een kleine boerderij in Grolloo. Zijn band Cuby & the Blizzards gebruikte de Hotel Grollooboerderij als oefenruimte. De boerderij van de bekende blueszanger is sinds juni 2011 het C+B Museum en daarmee ingericht als museum voor Cuby & the Blizzards. De naam Grollo (met enkele “o”) werd onder meer gebruikt in de titel van een album (lp) van Cuby & the Blizzards: Groeten uit Grollo. In het centrum van het esdorp Grolloo vindt men een borstbeeld van Harry Muskee. Alle informatie over het museum kunt u hier vinden. Foto afkomstig van de heer Sander de Jong.

Hotel GrollooHolland International Blues festival

Het Holland International Blues festival brengt de bluesmuziek weer eventjes tot leven. Tijdens deze 3e editie in juni zullen er weer voornamelijk veel jonge maar ook veel oude blues sterren op het podium staan. Dit festival is de plek waar ambassadeurs en sterren worden geboren. Na het succes in 2016 en 2017 wordt ook dit jaar op 8 en 9 juni het festival weer een grandioos muzikaal avontuur. Meer informatie en tickets kunt u hier vinden.

Hotel Grolloo in de buurt

Woont u niet dicht in de buurt van Grolloo maar wilt u wel het festival bezoeken of een bezoek brengen aan het C+B Museum? Geen probleem ons 4 sterren hotel-restaurant Ruyghe Venne ligt op maar 15 kilometer afstand van het kleine esdorp Grolloo. Val in slaap in een van onze comfort kamers en sta de volgende ochtend uitgerust op. Geniet nog even van een uitgebreid ontbijt buffet zodat u die dag ook nog vol energie naar het festival kan. Het hotel heeft eigen fiets verhuur en u kunt zo makkelijk op de fiets naar Grolloo. Natuurlijk zijn er ook verschillende taxibedrijven die u kunnen brengen en halen.

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens