Beilerstraat 24a | 9431 TA Westerbork |  T 0593 33 14 44 | info@ruyghevenne.nl

Hotel Orvelte

Hotel Orvelte | Op nog geen 5 kilometer van het mooie Westerbork ligt het pittoreske dorpje Orvelte. In het levendige en autovrije dorp Orvelte waar mensen gewoon werken en wonen, beleeft u de geschiedenis van het prachtige dorp.

Museumdorp OrvelteHotel Orvelte

Museumdorp Orvelte staat bekend om haar verrassend rustieke gebouwen, rijke geschiedenis en groene natuur.

Maak bijvoorbeeld een dorpstour door Orvelte en ontdek alle mooie plekjes van het museumdorp.

Bezoek de authentieke winkeltjes, het wereldberoemde Apple Museum, bekijk live demonstraties de lokale smid of van de klompenmaker en ga met de kinderen naar de Ambachten Tuin net buiten Orvelte of naar de avontuurlijke speelroute

Apple Museum Nederland

Apple Museum OrvelteEen echte aanrader van Orvelte is het wereldberoemde Apple Museum. Het enigste Apple Museum van Nederland! Alleen in Savona en Moskou vind je een Applecomputermuseum. Ontdek in dit museum hoe het computermerk Apple de wereld heeft laten veranderen. De enthousiaste vrijwilligers leiden u rond en vertellen u vol passie alles wat Apple heeft weten te bereiken vanaf de eerste Mac uit 1978. Alle computers staan werkend opgesteld zodat u er nog mee kan werken. meer informatie over het Apple Museum kunt u hier vinden.

Het landelijke en open karakter van Orvelte is al eeuwen onveranderd en puur. Historische bomen, de Brink en de prachtige essen rond het museumdorp tonen Drenthe op z’n mooist. Orvelte is de perfecte plek om heerlijke te wandelen of te fietsen.

De oude Ambachten

In het pittoreske Orvelte worden oude ambachten nog altijd in ere gehouden. Laat u mee terugnemen in de tijd door de klompenmaker en de smid. Luister naar de fascinerende verhalen van vroeger en maak mee hoe toen het werk werd uitgevoerd. In en rondom de Ambachtentuin worden oude ambachten en ambachtelijke werktuigen live gedemonstreerd in de zomer.

Overnacht in ons hotel bij Orvelte

De Ruyghe Venne ligt op fiets en wandel afstand van Orvelte. Zo kunt u na een dag terug in de tijd helemaal bijkomen op ons mooie terras terwijl de zon langzaam verdwijnt achter het bos. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van het 4-sterren restaurant, of neem plaats in de luxe bar en geniet van een heerlijk hapje en drankje voordat u in slaap valt in een van onze luxe hotelkamers.

Check beschikbaarheid