Beilerstraat 24a | 9431 TA Westerbork |  T 0593 33 14 44 | info@ruyghevenne.nl

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork | Op ongeveer 10 kilometer van de Ruyghe Venne ligt een plek vol geschiedenis. Makkelijk te bereiken met fiets en auto.

Stukje geschiedenis over Kamp Westerbork

Het herinneringscentrum Kamp Westerbork is een plek waar de levens van honderdduizenden Nederlandse joden worden Herinneringscentrum Kamp Westerborkherdacht. In het herinneringscentrum wordt doormiddel van monumenten, reconstructies en door het museum alle verloren levens in herinnering gehouden.

Omdat in 1971 de allerlaatste barakken van Kamp Westerbork werden afgebroken, was de historische plek nauwelijks nog te herkennen. Hierdoor heeft er in 1979 een herinrichting plaatsgevonden. Door middel van reconstructies en taluds is de oorspronkelijke grootte weer te zien van het aantal barakken dat er vroeger stonden.

Het terrein is makkelijk te bereiken met de fiets en auto. Als u met de fiets naar het terrein gaat, fiets u langs een mooie route door de prachtige Drentse natuur.

Historisch Drenthe arrangement

Herinneringscentrum Kamp WesterborkSpeciaal voor de geschiedenisliefhebbers hebben wij een arrangement samengesteld. Zo kunt u u overdag mee laten slepen door de indrukwekkende historie van Kamp Westerbork en kunt u bijkomen in onze luxe en sfeervolle bar waar u geniet van een hapje en drankje. Mocht u nog ruimte over hebben, dan bent u natuurlijk van harte welkom in ons restaurant voor een heerlijk diner. Val na een indrukwekkende dag in slaap in een van onze luxe kamers.

Het historisch Drenthe arrangement bestaat uit:

  • 2 x overnachting in een luxe kamer met Frans balkon
  • 2 x uitgebreid ontbijt buffet
  • 1 x culinair 3-gangen diner a la carte
  • Inclusief entreeticket voor het Herinneringscentrum Kamp Westerbork (Ticket geeft toegang tot het museum en de pendelbus naar het kampterrein)

Ons hotel biedt gratis Wi-Fi en gratis parkeerplaats.
Het is mogelijk om bij het hotel fietsen te huren, ook kunt u uw eigen fiets gratis en overdekt stallen.

Arrangementsprijs voor € 99,00 p.p.

Toeslagen:

Verblijf op een luxe terras kamer € 10,00 per nacht

Verblijf op een superior kamer € 15,00 per nacht

Verblijf op een superior terras kamer € 25,00 per nacht

Voor alle arrangementen gelden onze algemene arrangementsvoorwaarden.

Check beschikbaarheid