Blaaskapellen festival in het monumentendorp Orvelte 2024

Blaaskapellen festival in het monumentendorp Orvelte 2024

Op zondag 23 juni hoor je in Orvelte de vrolijke klanken van trompetten, klarinetten, trombones en verschillende soorten hoorns. Er wordt namelijk deze zondag het allereerste Blaaskapellenfestival in Orvelte georganiseerd. Het blaaskapellenfestival Orvelte is een initiatief van Stichting Coöperatief Orvelte en de Commissie Blaaskapellen van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO).

Vanaf 13.30 uur tot 16.30 uur zullen er in Orvelte vier verschillende blaaskapellen op verschillende locaties hun gezellige en opzwepende klanken ten gehore brengen.

Er komen drie blaaskapellen uit het Noorden van Nederland:

• De Stroomdalkapel (Vries)

• De RÖHR-kapel (Ruinen)

• De Postjagers (Groningen)

Het vierde kapel is hét promotiekapel van de KNMO: “Die Jungen Bläser”. Dit is het Nationaal Jeugd Blaaskapel. Zij hebben als doel om de blaaskapellenmuziek in Nederland te promoten. Ze promoten echter niet alleen de muziek zelf, maar ze streven er ook naar om meer jeugd deze prachtige muziek te laten spelen.

Ben Raterink, secretaris van de Commissie Blaaskapellen, droomt al jaren van een Blaaskapellenfestival in Orvelte. “We zijn eigenlijk alleen maar stoelen nodig hier in dit gemoedelijke sfeervolle dorp”, zegt Ben met stralende ogen. “Het decor waar we in mogen spelen is toch prachtig? Ook is er op elke locatie waar een blaaskapel speelt horeca aanwezig. Dus Orvelte is de perfecte locatie”.

Gratis entree. 

Datum

jun 23 2024
Verlopen!

Tijd

13:30 - 16:30

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Monumentendorp Orvelte
Brink, Orvelte
Categorie
Monumentendorp Orvelte

Organisator

Monumentendorp Orvelte
Email
info@orvelte.net
Website
https://orvelte.net/

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens