Beilerstraat 24a | 9431 TA Westerbork |  T 0593 33 14 44 | info@ruyghevenne.nl

Dinerkaart

Bij restaurant Ruyghe Venne kunt u uitgebreid genieten van een heerlijke diner.

Appetizer

Broodplankje; ovenvers brood met kruidenboter, olijfolie en tapenade  5,75

 

Voorgerechten

Mini Kroketjes van gamba’s met wakame, salade en cocktailsaus € 9,00

Carpaccio met huisgemaakte pesto, gemarineerde tomaatjes, bread beans en geraspte kaas € 11,50

Livar rolletjes, het bloemstuk van het Livar varken met salade voorzien van croutons, mosterd en gedroogde spekjes € 11,00

Cocktail van kip, ananas, appel-gember en kerrie-mayonaise dressing geserveerd met toast € 10,00

Salade Niçoise, de beroemde salade uit Nice. Proef de zomerse sfeer met tonijn, aardappel, ei, tomaat en boontjes € 9,50

Kikkererwten, salade met witte kaasblokjes, biet, rode ui en karwijzaad € 7,50

 

 

Soepen

Mosterdsoep; lichtgebonden soep bereid van twee soorten mosterd

geserveerd met uitgebakken spekjes € 5,75

Aardappelsoep; huisgemaakte soep van zoete aardappel, met cocos en limoen € 5,50

Kippensoep; kippenbouillon met cashewnoten, mais en selderij € 5,75

 

 

Hoofdgerechten van Vis

Roodbaars; met gestoofde venkel en saffraansaus € 18,00

Tongschar; gebakken tongscharfilet met een zachte kreeftensaus € 21,50

Kabeljauw; uit de oven met pesto en tomaat € 19,50

 

 

Hoofdgerechten van Vlees

Boerenschnitzel; met een garnituur van champignon, ui, spek en paprika € 19,00

Procureur; mals gegaarde varkensprocureur met rauwe ham en saus van dragon € 22,50

Roerbak van Kip; op oosterse wijze voorzien van rijkelijk gevulde saus van ketjap sesam € 19,00

Runderhaas; medaillons met champignons, ui en geserveerd met een Cognacsaus € 26,50

Rib-eye; gegrilde runder rib-eye met Parijse kruidenboter € 24,50

Rollade; van kalkoendij met een chutney van mango-ananas € 19,00

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een salade en een aardappelgerecht

 

Hoofdgerechten Vegetarisch

Strudel; groentenstrudel ,met een tomatensalsa € 18,00

Roerbak; vegetarische roerbak zomerse groentes en ketjap sesam woksaus € 18,00

 

 

Desserts

Drents Dessert; vanille-roomijs, advocaat, boerenjongens en slagroom €  7,50
Dame Blanche; het klassieke dessert, vanille-roomijs met chocoladesaus en slagroom €  7,00
Panna Cotta; van amandelroom met citrus marmelde en mandarijn sorbetijs €  7,00
Pavlova; eiwitschuim met gele room, roodfruit, munt en groene appelsorbet  €  7,00
Aardbei mousse; mousse van aardbeien met aardbeiencompote en sorbetijs €  7,50
After dinner koffie; kopje koffie met een etagère huisgemaakte pralines, roomboterkoekje
en een glaasje Drentse Heidelikeur €  4,75