Beilerstraat 24a | 9431 TA Westerbork |  T 0593 33 14 44 | info@ruyghevenne.nl

Blues Festival Grolloo 14 & 15 juni 2019

Holland International Blues Festival Grolloo | 4e editie van dit verbazingwekkende festival in Grolloo

Stukje geschiedenis…

In de jaren 50 en 60 kreeg de wereld aangenaam kennis te maken met het muziekgenre blues. Niet iedereen was met deze nieuwe muziekstroom zo aangenaam, in het zuiden van Amerika werd de blues totaal niet gewaardeerd en kreeg het de bijnaam ‘de muziek van de duivel’.Blues festival Grolloo

De bekendste namen uit die tijd die inspiratie vonden in de blues zijn John Mayal and the Blues Breakers, The Rolling Stones, The Yardbirds met Eric Clapton en Jeff Beck in hun midden, Alex Corner, Jimi Hendrix en zelfs de Beatles. Het grote publiek in Nederland maakte op een aparte wijze kennis met deze muziekvorm via de piraten radiozenders van toen: Veronica, Caroline en Radio Noordzee.

Doorbraak van Nederland

Uit Den Haag waren een aantal groepen bezig voor de grote doorbraak van de blues, maar de echte doorbraak kwam uit een verrassende onbekende hoek. De grote doorbraak kwam namelijk vanuit Assen en vooral het dorp Grolloo waar de legendarische Cuby & the Blizzards vandaan kwamen.

Helaas is het de blues nooit gelukt om echt door te breken tot het grote publiek. Grote namen zoals Eric Clapton, B.B. King, Jimi Hendrix en in de jaren 90 onder andere Stevie Ray Vaughan hebben altijd hun beste gedaan om de juiste mix te vinden tussen de blues en pop. Jammer genoeg was de opleving altijd maar van korte duur.  De blues is en blijft nog steeds het ondergewaardeerde kind van de hedendaagse populaire muziek.

Blues festival brengt de blues weer tot leven

Het Holland International Blues festival brengt de blues weer even tot leven. Tijdens deze 4e editie zullen er in juni weer veel oude en voornamelijk veel jonge blues sterren op het podium staan. Dit festival is de plek waar sterren en ambassadeurs worden geboren.

De line-up is inmiddels bekend. Met o.a. ZZ Top, Lynyrd Skynyrd, Johny Lang, Gary Clark jr., Van Morrison en Eric Gales belooft het een mooie editie te worden.

Nagenieten in Westerbork

Woont u niet dicht in de buurt van Grolloo maar wilt u wel het festival bezoeken? Geen probleem, ons 4 sterren hotel-restaurant Ruyghe Venne ligt op maar 14 kilometer afstand van het festivalterrein. Val in slaap in een van onze luxe kamers en sta de volgende ochtend uitgerust op. Geniet nog even van een uitgebreid ontbijt buffet zodat u die dag ook nog vol energie naar het festival kan. Het hotel heeft eigen fietsverhuur en u kunt zo makkelijk op de fiets naar het festival. Natuurlijk zijn er ook verschillende taxibedrijven die u kunnen brengen en halen.

hollandinternationalbluesfestival.com

www.bluesmagazine.nl

www.ticketmaster.nl

Check beschikbaarheid