Beilerstraat 24a | 9431 TA Westerbork |  T 0593 33 28 88 | info@ruyghevenne.nl

WK Motorcross Assen

Datum & tijd: 27 augustus 2016 - 28 augustus 2016 09:00 - 19:00


Zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2016 vindt op het TT Circuit Assen opnieuw de ‘Motocross Grand Prix van Nederland’ plaats; een officiële ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross, sinds 1957 het belangrijkste off-road motorsportkampioenschap ter wereld. Op een speciaal voor het evenement ingericht parcours komen meer dan 20 nationaliteiten aan de start in de categorieën MXGP en MX2. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Women’s MX Grand Prix, het EK 150cc en het WK voor veteranen komen in Assen aan de start. De Motocross Grand Prix Assen, ofwel ‘MXGP Assen’ wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van LDP International b.v. en de Motorclub Assen en Omstreken.

2016 wordt een ongekend jaar voor motorcrossliefhebbers in Nederland. Het Red Bull KTM fabrieksteam heeft met 2-voudig wereldkampioen Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en de pas 17-jarige Davy Pootjes maar liefst 3 Nederlanders binnen haar gelederen. Ook van de Nederlandse teams HSF Logistics Motorsport Team, Wilvo Standing Construct Yamaha Team en het Team Gebben Van Venrooy Kawasaki wordt veel verwacht. In 2016 staan in Assen ook ’s werelds snelste vrouwelijke motorcrossers aan de start, waaronder ‘onze eigen’ Nancy van de Ven. De 18-jarige motorcrosser uit Vlissingen won in 2015 haar eerste Grand Prix en eindigde als derde in de eindstand van het wereldkampioenschap.

RTL zendt vanaf 17 april iedere zondag het WK motorcross uit in het RTL GP: MXGP programma bij zender RTL 7. RTL GP: MXGP wordt mede mogelijk gemaakt door Youthstream, Stichting MXGP Assen, Marketing Drenthe, HSF Logistics en WILVO.

MXGP Assen is vanaf de tribunes en langs de baan te volgen. Bestel hier uw kaarten in de voorverkoop.