Beilerstraat 24a | 9431 TA Westerbork |  T 0593 33 28 88 | info@ruyghevenne.nl

LoopFietsProef

Datum & tijd: 10 september 2017 Hele dag


Loopfietsproef
10 september 2017
Door Westerbork en omstreken
Opgeven kan via:
http://www.loopfietsproef.nl

 

De Loopfietsproef marathon is een sportief en culinair evenement waarbij de opbrengst bestemd is voor het goede doel.

De landschappelijke omgeving en heerlijke producten uit Drenthe kan men  op een sportieve en gezellige manier beleven. Is het lopen van een hele marathon teveel, dan kan men zich ook als duo opgeven. Afwisselend lopend en fietsend wordt de volledige afstand met z’n tweeën afgelegd. De verdeling lopen en fietsen mag je zelf bepalen. Zo loop je een halve marathon, maar beleef je een hele marathon. Is de hele marathon teveel, dan kun je ook starten op de halve marathon.

Wanneer men de afstand individueel wil volbrengen, dan kan dit alleen lopend.

De loopfietsproef is een prestatieloop en geen wedstrijd. Het evenement kent een gezellig karakter en ondanks het ontbreken van het wedstrijdaspect, dienen de deelnemers zich te realiseren dat het lopen van deze marathon een behoorlijke fysieke inspanning vergt. Het ongetraind mee doen aan de loopfietsproef wordt dan ook afgeraden.

De route loopt door het prachtige platteland en de bossen rondom Westerbork. Onderweg zijn er om de ongeveer  3 à 4 kilometer proefplaatsen waar men even kan rusten en kan genieten van diverse hapjes of drankjes.

Na afloop is er gelegenheid om de spieren te ontspannen in een hottub.

Er wordt elk jaar een ander goed doel uitgekozen om het grootste deel van de opbrengst aan te schenken, en in de loop van het jaar wordt de rest van de opbrengst aan kleinere lokale doelen geschonken.
Tot nu toe hebben o.a. Gehandicaptesport, het Beatrixoord, World Servants en Spieren voor Spieren een bijdrage ontvangen.